Welkom!
Samen zijn we verantwoordelijk voor succesvolle communicatie
Samen een cake bakken geeft je een reden om voor te doen hoe je met een spraakcomputer communiceert. Benoem je handelingen en selecteer afbeeldingen. Heb je al gehoord over PODD? Het is niet ingewikkeld, je moet het gewoon proberen! PODD wordt binnen Passend Onderwijs gebruikt en de klasgenootjes zijn het beste voorbeeld! De officiële NL-versie van PODD voor spraakcomputers is beschikbaar! Er zijn meerdere oogbestuurde computers. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste voor jou? Neem contact met ons op!

2-daagse Introductiecursus PODD


Op 20 en 21 juni kunt u de introductieworkshop PODD volgen in Amersfoort. U bent van harte welkom om zich aan te melden.

Missie, Visie en Waarden

Mijn missie

Kinderen een stem geven 

 

Mijn visie 

Er is voor elk kind vooruitgang mogelijk door de juiste ondersteuning aan het kind en zijn omgeving, de inzet van de juiste hulpmiddelen. 


Mijn waarden 

Autonomie van het kind - Ieder kind in staat stellen om te kunnen zeggen wat hij wil zeggen, tegen wie hij dat wil zeggen, wanneer hij dat wil zeggen op de manier waarop hij dat wil zeggen. De boodschap ontspringt bij het kind, doordat het meer mogelijkheden heeft dan te reageren op keuzes die de omgeving hem biedt. 

Kan niet niet accepterenVoor elke hulpvraag met betrekking tot communicatie moet er een 'ja, zo kan het' te vinden zijn. Ik geloof dat er altijd mogelijkheden zijn voor vooruitgang en een volgende stap. Als het eerste hulpmiddel dat we geprobeerd hebben niet passend blijkt, zoek ik graag samen met jullie naar andere opties.

- Tijd - De consulten duren vaak 90 minuten, langer dan de 30 tot 60 minuten die je normaalgesproken bij een logopedist krijgt. Ik neem graag de tijd om bij u thuis of op school/KDC te komen, omdat ik daar nog beter zie hoe we jullie hulpvraag samen kunnen kunnen oplossen. 

- Ruimte voor ontdekken - Er valt veel te leren over Ondersteunde Communicatie. Ik wil zelf door blijven leren en ontdekken en biedt de mensen die ik ondersteun en adviseer de kans om te ontdekken welke verrassende kanten hun kind of cliënt nog in zich heeft. 

- Samen - De oplossing voor een communicatieve beperking ligt tussen de twee communicatiepartners in. Beide communicatieparnters kunnen deel zijn van de oplossing, samen! Ik help graag bij het krijgen van overzicht over de mogelijkheden om daarna de ondersteunen bij een keuze, zodat het niet mijn keuze is maar een keuze van ons samen.  
Stel uw vraag, wij nemen contact met u op